Hervey bay
18 augustus 2013 - Hervey Bay, Australië
G'day mates,
Gisteren ben ik aangekomen in Hervey bay. Ik verblijf hier 2 dagen en vertrek dan van hieruit naar Fraser Island, daarna kom ik terug naar hier voor 4 dagen.
Gisteren heb ik niet zoveel gedaan. Naar de winkel geweest (jaja, da moet ook gebeuren) en mijn was gedaan wat weer dringend nodig was! Voor de rest heb ik een lekker boek gelezen in de hangmat in de tuin. Ik ben op tijd gaan slapen want vandaag ben ik naar de walvissen gaan kijken. Om het in 1 woord samen te vatten? Indrukwekkend! De boot vertrok om 1 uur smiddags en gelukkig was het helemaal niet druk. Ik raak al snel aan de praat met een jong Italiaans koppel. Marco en Tatiana zijn op huwelijksreis. Ze reizen langs de oostkust en gaan hierna naar Brisbane om vervolgens naar Sydney te gaan om dan terug naar huis te gaan. Even later roepen ze af dat de lunch wordt geserveerd. De lunch is echt heerlijk. Al hoop ik van harte dat iedereen het binnen kan houden! Ik weet ondertussen van mezelf dat ik niet zeeziek word dus das een meevaller! Als we een dik half uur hebben gevaren passeren we Fraser island, de plek waar ik vanaf morgen 3 dagen zal verblijven. Het ziet er enorm uit maar zo mooi. Ik ben echt ontzettend benieuwd! Maar nu eerst genieten van vandaag en uitkijken naar de walvissen. Enige tijd later stopt de boot en jawel iets verderop is een moeder met haar kalf. Het zijn echt gigantische dieren. Blijkbaar zijn ze niet schuw en ze komen verbazingwekkend dicht bij de boot. De hele middag varen we van de ene plek naar de andere om zoveel mogelijk dieren te spotten. Jammer genoeg zien we geen enkele walvis springen, maar aan vinnen en staarten geen gebrek! Als de zon begint te zakken en het bijna terug tijd is om terug te gaan wordt onze boot omsingeld door walvissen. Ze zwemmen onder de boot door en dan pas zie ik echt hoe enorm dit dier is. Het is zalig om dit te zien en de zeelucht doet me enorm goed. Wanneer we terug varen naar het vasteland zien we een super mooie zonsondergang die ik jammer genoeg niet kan fotograferen omdat mijn batterij plat is! Maar beter nu dan morgen want een zonsondergang kan ik altijd nog zien. Wanneer ik terug aankom in de hostel lig ik niet meer alleen op de kamer maar is er een Portugees meisje bij gekomen. We praten wat en blijkbaar gaat ze morgen ook mee naar fraser island. Daarna begin ik mijn spullen te pakken voor de 3 dagen op Fraser island. Ik laat mijn backpack achter bij den Eddy. Ik heb er trouwens voor gezorgd da het den Eddy aan niks zal mankeren. Hij is gisteren in den douche geweest en ik heb voor een mooie slaapkamer gezorgd. Hij staat op de beveiligde parking van de hostel waar hij 3 dagen zal verblijven. Ben blij dat ik hem niet op het straat moet achterlaten! Dus alles is geregeld en nu is het tijd om te gaan slapen want morgen komen ze mij om 07.20 ophalen om naar Fraser te vertrekken! See ya in 3 days, folks!
Liefs,
Evelyne